Individuele begeleiding

Individuele begeleiding en coaching

Ik bied zowel individuele als groepsbegeleiding aan. Voor de groepsbegeleiding verwijs ik naar mijn rubrieken ‘Zijnsgeorienteerde Meditatie’ en ‘Gezonde Zelfliefde’.

In de individuele begeleiding/coaching combineer ik meditatief gewaarzijn met dieptepsychologisch inzicht. We kijken zowel naar jouw meest basale defensiepatronen waarmee je in het leven staat – die je verhinderen vrijuit te leven – als naar jouw levenssituaties waar je het moeilijk mee hebt of waar je vragen bij hebt. En hoe je vanuit je vrije en liefdevolle Zijnsaard – die altijd al gegeven is – daarmee kunt omgaan. Deze levensthema’s kunnen van relationele aard of werkgerelateerd zijn of kunnen te maken hebben met je psycho-spirituele ontwikkeling.

In deze begeleiding staat de ‘paradoxale strategie van verandering’ centraal.

Waarmee ik bedoel dat helemaal present zijn bij wat er is – waarbij je elke gedrevenheid tot verandering loslaat – de beste houding is om tot verandering te komen. Want alles stroomt reeds vanzelf – panta rei – als jij het niet vastzet met je psyche!

Ik geef er de voorkeur aan dat je mettertijd met deze individuele begeleiding ook een reeks uit de groepsbegeleiding aanvat, bijvoorbeeld de meditatietraining. De ervaring leert dat deze combinatie de beste mogelijkheden bied op een diepgaand traject naar jouw eigen waarachtigheid, liefde en geluk.