De wanstaltige boom in het park 

De wanstaltige boom in het park  150 150 Pad van zijn
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/b/6/padvanzijn.be/httpd.www/wp-content/plugins/eut-corpus-vc-extension/shortcodes/eut_single_image.php on line 80

Tijdens mijn wandelmeditatie in het park ontmoet ik vele bomen die tot mij ‘spreken’.  Eén van deze bomen ziet u  hiernaast.
Dit is de meest wanstaltige boom van het park.  Zijn rechterkant is zwaar beschadigd. Over die kwetsuur is een korstachtige uitstulping gegroeid.  Zijn wortels vormen een chaotische uitwaaiering doorheen en langszij alle obstakels in de grond.
Toch lijkt deze boom de meest unieke in het park en straalt hij zijn eigen schoonheid uit!

Deze boom doet me denken aan mijn cliënt vanmorgen.  En zijn zichtbare ontroering bij het besef dat al zijn defensiemechanismen, patronen, passief agressieve reacties allemaal verkreukelde vormen zijn van de liefdesuitingen vanuit zijn liefdesgrond.  Dit zicht maakte dat hij ook al zijn neurotische patronen, die hij steeds geneigd is te veroordelen, ter plekke kon omarmen en liefhebben!

Wat een ontluisterend besef, telkens opnieuw, dat alle kreukels en neurotische vormen juist de unieke schoonheid en eigenheid van iemand uitmaken.  Als je ziet dat de liefdesgrond daarin creatief oplicht!