Cursussen Zijnsmeditatie

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie.  Zijnsmeditatie is een verzamelterm  voor allerlei meditatievormen: zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Al deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele.  Het kenmerkende van meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang ben je gaan grijpen naar innerlijke en uiterlijke ervaringen: gedachten, gevoelens en zintuiglijke indrukken.  Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten, naar alles wat je waarneemt.  Dat trekt je uit je basis en brengt je ‘van huis’.

Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard, die rijk is aan kwaliteiten zoals rust, blijdschap, geluk, liefde en helderheid. Je geest thuisbrengen is lijfelijk voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering, ervaren van stilte en van rijke kwaliteiten. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt wonen. Je thuis is eerder ruimte, openheid, Zijn zelf.

Door regelmatig te oefenen zul je merken dat je beter in staat bent om los te koppelen van je gedachtestroom, dat je beter kunt ontspannen en meer gemak ervaart.

Praktische gegevens

 

Voor wie:

Zowel voor gevorderde beoefenaars van meditatie, die de basisprincipes willen verdiepen, als voor diegenen die een eerste grondige kennismaking willen ervaren met Zijnsmeditatie.

 

Waar:

Antwerpen, Oudekerkstraat 68

 

Wanneer:

Op dinsdagavonden van 19.00 tot 21.00 u.(mogelijke uitloop tot 21.15 u.)

21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5 en 26/5

 

Bijdrage

100 euro


Ja, ik wil me inschrijven op de nieuwsbrief.